maanantai 9. huhtikuuta 2012

挨拶って!

Moekka 8 )
Ekakski, mä niin tykkään mun olosta täällä! Nään joka päivä normaaleja japanilaisia, vauvasta vaariin ja koulutytöistä gyaruihin ja otakuihin. Ja mitä nää kaikki on täällä tekemässä? Syömässä, nauttimassa perinteisestä japanilaisesta ranchibeikingusta eli seisovastapöydästä.

Päädyin töihin hotellin ravintola Inohanaan, josta oon jopa vähän yllättyny. Odotin tosiaankin siivoovani vessanpönttöjä 24/7 (omassa pöntössä on kyllä tarpeeks tekemistä = tukkeutuu vaikka vaikka laskis vaan vettä)! En tiedä mitenkä normaalia olisi, että nuori henkilö olisi siivoamassa huoneita tai ulkomaalainen respassa tekemässä apuhommia.

Sain perjantaina ne työvaatteet, jotka on ohimennen sanoen__isoja. Pitää kuulemma olla liikkumisvaraa, mutta musta tuntuu, että kaapista otettiin vaan isoimmat hammeet, paidat ja liivit ja annettiin minulle :~D Mahtusin tollasen paian sisällekki melkeen 2 kertaa! Ja minä kun aattelin, että täällä ei olis kokoja. Eipähän ainakaan purista!

Normaali työpäivä on klo11-14.30 + 17.30-21.30. Kolmen tunnin tauolla päivä venyy lähes 12 tuntiseksi, koska tauot eivät kuulu työaikaan. Menen jo klo 10 syömään miestarjoilijoiden kanssa, käyn leimaamassa taimukaadon (time card) ja menen ravintolan puolelle. Siivoan ehkä pöytiä tai imuroin, järjestelen papereita, vien ruokia esille jne. ennen kuin asiakkaat saapuvat. Lauantaina koko rafla meni täyteen varmaan 10 minsassa, ja huhhuh sitä lautasmäärää mikä siitä syntyy, kun sadat ihmiset jokanen ottaa ainaki 5 erilaista isoa ja pientä lautasta. Nimimerkillä kuivaan yleensä kaikki ne pesun jälkeen 8 ))). Kun asiakkaita ruvetaan ottamaan sisään, seison ovella ja toivotan kaikki tervetulleiksi: "Irasshaimasee" + kumarrus = voi niitä katseita, kun ihmiset tajuaa etten oo japsi XD!
 Kerään pöydistä tarjottimia ja lautasia, vien keittiöön, lajittelen ne pesua varten ja haen lisää. Ihmiset saattaa myös tilata pinbiirun (kalja pullossa) tai namabiirun (hanakalja), joita teen ja vien pöytiin. Kuivailen myös tosiaankin niitä lautasia + laseja.  Eilen minulle opetettiin muitakin tehtäviä, mutta niistä myöhemmin.
 Ainiin! Pari asiakasta on uskaltautunut jopa kysymään, mistä oon kotosin 8 ) +Eilen kävi jenkkejäki syömässä, ja raflan pomo marssitti minut puhumaan niitten kanssa haha!

Kaikki työntekijät ovat ihan huippuja. Tarjoilijat Masui ja Erina on samanikäsiä kuin minä + Kim on korealainen (nauro ku kerroin tietäväni korealaisia bändejä!), 4 mies tarjoilijaa on ihan loistavia ja kokit myös. On ihan mahtavaa, että ihmiset yrittää puhua minulle vaikken kaikkee ymmärtäiskään ja uskaltaa heittää jopa normia läppääki! Pari miestä on ihan armottomia AKB48 ja One Piece faneja, ja kun oon kertonu, että tykkään Johnny'seista, ni voi elämä sitä naurun määrää! Ja mikä paniikki on sitten kertoa, että KAT-TUNin näkösiä japseja on tosi harvassa, että kaikki normaalit miehet näyttää tältä ku heki!
Minua opastaa asiakaspalvelujapanissa ja oikeanlaisessa käyttäytymisessä välillä joku "korkeampi" häiskä, joka aina nauraa ku en tajua mistään mittään. Joka kerta ku nään sen on hirmuset tenttikeskustelut, mikä on vain hyvä, koska opin hältä paljon.

Siinä lyhykäisyydessään vähän selvennystä paikan ensivaikutelmasta. Tiukkaa tekstiä, mutta seuraavaksi luvassa eiliseltä kävelyreissulta kuvia hanamista 8 )

5 kommenttia:

Daxxie kirjoitti...

Härregyyd sä saat tehdä paljon! Kuinka hienoo oikeesti, opit ihan tajuttomasti! 0___0 ja ahahahaha naurahdin kyllä tolle jenkki-jutulle, niin perus! mut vähäks hyvä, saat opetella taas enkkuaki :DD:D:DDD ihhha ihhha, this ain't realllll lifeeee XDDDD

ienni kirjoitti...

Haha tuo kuullosta ehkä paljolle, mutta koska ravintola juoksis ilman minuaki, ni vähennän vaan toisten työmäärää ja välillä oleminen on vähä seisoskelua, ku kaikki tullee hoidettua niin noppeesti 8D

lol joo eletään ihan seittemännessä taivaassa XDD wuhuuu ja saksa lentää

Daxxie kirjoitti...

joo lentää XD ähäh, oikeesti lentäski!

mutta onhan tuoki nytte ja sitte ku pääset kunnolla siihen vauhtiin mukaan ni sitte siitä tulee ihan rutiininomasta hommaa, mikä tietty on ihan sikahyvä! 8DD

Miia kirjoitti...

siellähän käy ihan sikana porukaa ^ ^ oletin et olis ollu rauhallisempaa, MUTTA tämähän on vaan hyvä. saat katella japseja :3 ja mikä olisi sitä parempaa :D

ienni kirjoitti...

Niin käy! Aamupalalla ei niinkään oo tajuttomasti lössiä, mutta lounaalla ja illallisella onki sitte vaikka muille jakkaa! Varsinki ku kiinalaisporukoita on monta, ja niitä tulee monenkymmenen ihmisen ryhmissä!