lauantai 31. maaliskuuta 2012

okonomiyaki tiem!


Moikka! Tein äsken okonomiyakeja aka Hiromun lettuja! Meillä oli viime elokuussa Osakasta Lions Clubin kautta vaihdossa poika, joka sitten eräs kaunis päivä kokkaili meille Osakalaista herkkua, okonomiyakeja. Äidille ja isälle ei millään jää mieleen sanana "okonomiyaki", eli meillä siis puhutaan aina Hiromun letuista 8 ).
Yhyy ku en saanu majoneesista täydellistä pylpyrää 8<

Lettujen tekoon tarvitaan:
-½ kalaliemikuutio
-2 dl vettä (kalaliemen voi korvata dashilla, jos sellasta omistaa!)
-3dl vehnäjauhoja
-2 kananmunaa

Edellä mainittujen lisäksi taikinaan sekoitin:
-200g purkillisen viipaloituja herkkusieniä (sieniä siitä 115g)
-200g kiinankaalia
-175g juustoa

Sienet ja juuston voi korvata vaikka katkaravuilla, mustekalalla, pekonilla, kevätsipulilla, nuudeleilla (Hiroshiman tapaan!), maissilla, perunalla tai vaikka tomaatilla! Kaali on kuitenkin olennainen osa okonomiyakia, joten sitä ei mielestäni kannata korvata millään.

Ensin tehdään kalaliemi, eli liemikuutio liotetaan kuumaan veteen. Seuraavaksi kaikki ainekset vain sotketaan yhteen, juusto raasteena ja kaali silppuna. Minulla valmis taikina näytti tältä:
Ja eikun pannulle paistumaan! Paistamiseen käytin juoksevaa kasvirasvaa. Olisin käyttänyt rypsi- tai oliiviöljyä, mutta molemmat olivat loppu. Paistolämpö ja -aika riippuu teidän omista liesistä. Meillä on induktioliesi, jossa käytin 7 lämpöä. Paistoin lettua molemmilta puolilta kunnes niihin oli tullut vähän rusehtavaa väriä pintaan!



Lettujen päälle:
-Okonomi kastiketta, Tokyokan 6,9€
-Kyuupiin majoneesia, Tokyokan 9,8€
Molemmat soossit on mielestäni olennaisia, mutta esim. isäni syö aina oman lettunsa ilman niitä. Takana näkyvät persikat ei liity mitenkään tähän :~D he he


Söin lopputuloksen mun lempipuikoilla, jotka ostin 100yenin kaupasta Japanista!
(*A*) Stitch!


いただきますー♥

Ei kommentteja: