torstai 29. maaliskuuta 2012

LOVE or LIKE

Eilen oli viimeinen japanin kielen tuntini tältä keväältä. Käyn tunneilla Järvenpään lukiolla tiistai iltaisin (=6km kävelyä) ja menneistä tunneista on tosiaakin ollut hyötyä! En siis ole aikaisemmin tunneilla käynyt, vaan opiskellut itsenäisesti nyt n.5 vuotta. Tunnen japanilaista musiikkia kuunnellessani tai draamoja katsoessani, että ymmärrän todella paljon enemmän sanamuotoja ja lauserakenteita verrattuna esimerkiksi viime kesään. Koska alusta asti hiraganat ja katakanat ovat olleet minulle peace of cake, syksy toi tullessaan myös kanjit, joita en ole aikaisemmin opetellut. En tällä hetkellä osaa kuin n.130kpl, mutta se on minulle alku! Tunneilla me käytetään näitä kahta kirjaa, Basic Kanji Vol.1 ja Shinbunka Shokyuu Nihongo 1. Laadukasta webbilaatua, meh lieks.

Kauhean hyvät kirjat opiskeluun, jos hallitsee hiraganat ja katakanat. Keltaisessa kirjassa ei ole kirjaintakaan meidän aakkosia, vaan kirja käyttää ainoastaan japanilaista merkistöä. Jokaisen kanjin yläpuolella on kuitenkin hiraganoilla lukutapa painettuna! Saattaa näyttää alkuun rajulle, mutta ainakin itse koen oppivani näin parhaiten = näkemällä oikeita lauseita oikein kirjoitettuina. Kanji-kirjasta tämän verran: en olisi ikinä uskonut kanjien opiskelun olevan näin selkeästi opastettua missään kirjassa! Jokaista kanjia varten on sopivasti harjoittelutilaa, on ja kun -lukutavat kerrottuna ja esimerkkisanoja. Kappaleiden lopussa on myös tehtäviä! Molemmilla kirjoilla on kuitenkin aika tyyris hinta, n.40€. Näiden lisäksi olen ostanut keltaiselle kirjalle tehtäväkirjan, 20€.

Omasta mielestäni mitä tahansa kieltä oppii parhaiten opettelemalla ja sisäistämällä perusasiat sekä kuuntelemalla esim. sen kielistä musiikkia, katsomalla elokuvia/tv-sarjoja ja jos mahdollista, keskustelemalla natiivien kanssa. Japanin kielen kanssa edellämainittujen lisäksi olen havainnut Ameeba Pigun erittäin hyväksi paikaksi harjoitella normaalia puhetyyliä, esittäytymistä, merkistöä ja ennenkaikkea normaaleista asioista keskustelemista. Kyseessä siis japanilaisten oma Habbo Hotel; teet hahmon ja huoneen (oikealla rahalla saisi mitä vaan), voit liikkua erilaisissa paikoissa ja keskustella muiden kanssa.
Jos on mitään kysyttävää piggusta tai sen käytöstä, autan mielelläni! 

Tiedättekö muita mielenkiintoisia tapoja oppia kieliä? (*A*)

Ei kommentteja: