maanantai 28. toukokuuta 2012

nonde nonde nonde

Takana erittäin pitkä päivitystauko, pahoittelen. Olen ollu todella kiinni töissä, ja silloin kun joutoaikaa on ollut, on pää lyönyt niin tyhjää, että päiväunet ovat vieneet voiton. Töitten ja päikkärien lisäksi olen käynyt liian monta kertaa Hamamatsussa, tavannu uusia ihmisiä, shoppaillut, ajellut pari kertaa viikossa 10km pyörälenkin, kattonu BLEACHia, käyny lääkärissäki ja yrittäny iltasin vielä petrata tätä kieltä. Olen kauhean ilonen, kun huomaan itsekin kuinka olen kehittynyt varsinkin japanin kielen kuulunymmärtämisessä.

Viikko sitten minulle pidettiin welcome partyt. Käytiin syömässä&juomassa kiinalaissessa ravintolassa. Paikalle ilmestyi 25 ihmistä ja oli ihan liian hauskaa! 




Ravintolan mentyä kiinni keskiyöllä, jatkettiin vielä muutaman ihmisen kanssa "sunakku baa"han, eli snack bariin. Oli kaiken kaikkiaan ihan jännittävä kokemus.... :~D



Aika on kulunu aivan liian nopeasti. Harjottelua on takana jo reilu 7 viikkoa ja vielä olisi n.5 jäljellä. Oon kovasti ettinyt erilaisia vaihtoehtoreittejä, kuinka päästä työskentelemään Japaniin juuri siihen ammattiin kuin tahtoisin. Vaihtoehtoja tuntuu tulevan mieleen kokoajan vain lisää ja lisää. Ehkei ihan esteenä, mutta suurena hidasteena kuitenkin on vielä ei-niin-hyvä kielitaito ja rahan puute.

Ensi kuussa kerkeää onneksi vielä kuitenkin tapahtumaan vaikka mitä! On parit partyt, pyrin käymään Yamaguchissa ja Tokyo Disneylandissa, käyn puhumassa radiossa ja nyt ensimmäinen päivä täällä hotellilla aloitan siivoamaan kerroksilla ja sen jälkeen starttaa hommat respassa.

Tänään tulee muuten tasan 4 vuotta täyteen siitä, kun näin Kenzon kauniit kasvot Tavastialla.
Ayabie oli, ja on yhäkin, ihan liian ihmeellinen bändi, että voisin tajuta nähneeni sen joskus livenä. Tai varsinkaan uskoa, ettei sitä ole enää edes olemassa.

3 kommenttia:

Eveliina N kirjoitti...

Mikä sun kielitaito sitten on? :o Kun aloin miettimään, oot ollu sen kuukauden Japanissa ennen tätä ja nyt?

Osaatko jo puhua ihan hyvin keskusteluja ilman isoja ongelmia vai onko se vielä että tajuat 30-50% mitä sulle sanotaan?

Sori! Oikeesti kiinnostaa vaan tietää, että jos puhut saman tasoisesti kuin minä, en tajua mikä ongelma sulla on edetä töissä.. :D

Ei voi vaan aina tietää... :D

Nihon tanoshinde ne! Ebe mo suggoku nihon ni ikitai naa. :)

ienni kirjoitti...

コメント、ありがとうw

じゃあ、私はまだ日本語があんまり上手ではありませんけど・・・
エベさんは日本語が上手と思いますww

あ、エベさん夏休み楽しんでねぇ~(*´3`)//
んんん
それじゃ!w

Mitähän sitä sanois :~D Ymmärrän toki puhetta paljon paremmin, ku että itte sulavasti puhuisin. En ossaa oikeein sannoo, että millä tasolla mun kielitaito on! Tosi vaikee jotenki arvioia. Toivosin ossaavani vielä paljon paremmin.
Oon oppinu täällä tästä kielestä ihan kauheesti, ja töitten kautta tietenki myös asiakaspalvelujapanista! Son kyllä ihan oma maailmasa:D
Vielä ku noita kanjeja saisin opeteltua lissää 8 )

Eveliina N kirjoitti...

Mm, kanjeja ei osaa koskaan tarpeeksi :)

Sori joudun kirjottaa romajilla kun kone heittää laatikoita, onneks on tollasia muuntajia (joku vanha paska xp joka ei suostu laittaa kielitukia helpolla)

Jennichan no nihongo wa joozu to omoimasu yo! ganbatte ne! jenni ga nihon de shigoto ga dekiru to omoimasu yo. ;)